به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی نعمتنژاد در این نشست که امروز (۱۷ آذر ۱۴۰۳) در سالن جلسات زندهیاد عابدی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، به بیان گزارشی از وضعیت منابع آبی و تأمین اعتبارات در حوزه سازهها و پروژههای انتقال آب پرداخت و اظهار کرد: بحث آب از موضوعاتی است که باید به عنوان یکی از مباحث استراتژیک و توسعهای مورد توجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد و در این راستا، مشارکت همه بهرهبرداران کشاورزی، صنعت و شرب ضروری است.
وی در ادامه، با اشاره به حجم مخازن سدها و آبخوانها و برداشت از سفرههای آب زیرزمینی گفت: سال آبی گذشته، ۲۱۰ میلیون مترمکعب آب بر اساس نیاز از آبخوانها برداشت شد که این موضوع بر کاهش حجم ذخیره آبخوانها و فرونشست زمین تأثیر گذاشت.
مدیرعامل آبمنطقهای خراسان رضوی به مشکلات تخصیص اعتبارات در پروژههای عمرانی و انتقال آب از خارج استان اشاره و تأکید کرد: در بحث تخصیص اعتبارات در جایگاه ۲۸ کشور قرار داریم؛ بنابراین ضروری است با همافزایی از تمامی ظرفیتهای کارگروهها و دستگاههای اجرایی برای رفع نگرانیها در ارقام اعتبارات یاری بجوییم.
نعمتنژاد اضافه کرد: پروژهها و برنامههای مطالعاتی در حوزه آب شرب تعریف شده که باید در بخش اجرا و تأمین اعتبارات قدم برداشته شود.
نعمتنژاد گفت: با توجه به نگرانی از کمبود بارشها و احتمال ازدستدادن سد دوستی، باید در اجرای پروژههای انتقال آب از هزارمسجد و دریای عمان، تعجیل صورت گیرد.
وی گفت: از ظرفیت بسیج در راستای نیازها، رفع موانع و مشکلات در حوزه آب و همچنین حضور آستان قدس رضوی در تکمیل پروژهها و مشارکت برای بسترسازی مناسب در این زمینه باید استفاده شود.
در این جلسه، از وضعیت بارشها، حجم مخازن سدها، طرح سد و سامانه انتقال شوریجه، پروژه انتقال آب از هزارمسجد و همچنین موضوعات تأمین اعتبارات و شناسایی ظرفیتهای حوزه آبی در داخل و خارج استان، گزارشی ارائه شد.
شهابی، رئیس گروه تحقیقات کاربردی شرکت آبمنطقهای خراسان رضوی نیز در این جلسه، گزارشی از منابع آبی، پروژهها، انتقال آب از هزارمسجد، سد شوریجه و احداث تونل هزارمسجد برای اتصال یال شمالی به جنوبی ارائه کرد و اعتبار پیشبینیشده برای بهرهبرداری از پروژه انتقال آب از هزارمسجد را ۱۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
وی همچنین گفت: پروژه جایگزینی پساب، خرید چاه، احداث سد ذخیره تأخیری در منطقه کلات با حجم ۵ میلیون مترمکعب برای تأمین آب شرب، پروژههای ایدلیک و لائین با احداث آببندها و ذخیره آب در فصول غیرکشت و تأمین آب در فصول پیک مصرف و همچنین احداث چند سد موقت و کوچک برای جلوگیری از خروج آب از مرز با رعایت پروتکلها در دستورکار قرار گرفته است.